VINKURS SØKNADSSKJEMA STUDENTNETT
   
 
 
 

Våre lærere
 

  Cathinca Dege
Hovedlærer for Beverage Academys sommelierutdanning Cathinca Dege har lang erfaring fra både vin- og restaurantbransjen. I tillegg til WSET Diploma har hun sin utdannelse fra Ecole Hôtelière i Lausanne i Sveits, og har mange års erfaring fra restaurantbransjen i både inn- og utland. Etter å ha tatt norgesmester-tittelen i vinsmaking ble hun engasjert i en rekke oppdrag innenfor vinbransjen og som vinskribent. Cathinca har i dag undervisning ved Beverage Academy som sin hovedgesjeft i tillegg til å arbeide for Vinmonopolet, og hun sitter i Beverage Academy's styre.
 
       
 

Halvor Heuch
Vår brennevinslærer Halvor Heuch er næringsmiddelkjemiker fra Universitetet i Leeds, og har en meget omfattende karriere innen produksjon av norsk brennevin. Han har i en årrekke ledet arbeidet med å ivareta tradisjoner så vel som nyutvikling av brennevinsprodukter i Vinmonopolet og Arcus, og har vært pådriver i å etablere deres brenneri på Atlungstad. Han har også skrevet bøkene: "Akevitt – en norsk brennevinshistorie" og "Rakefisk".

Halvor er æresmedlem i Norske Akevitters venner og deltar som dommer i internasjonale brennevinskonkurranser. I 2010 ble han utnevnt til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk matkultur og akevitt-tradisjon. Halvor underviser i destillering og brennevinskunnskap ved Beverage Academys utdanninger.

 
       
 

Amund Polden Arnesen
Beverage Academys ølsommelier Amund Polden Arnesen startet som bartender, og ble etter hvert whiskyansvarlig på whiskypuben Dr. Jekylls pub. Han har vært en pådriver for øl og mat i kombinasjon, blant annet med åpningen av restauranten Håndverkerstuene i Oslo.

Amund ble høsten 2011 som første nordmann akkreditert ølsommelier ved The Institute of Brewing and Distilling i London, og arbeider i dag som ølbrygger i det Oslobaserte surøl-bryggeriet Eik & Tid. De siste årene har han også deltatt som øldommer i blant annet NM i hjemmebrygging og Det Norske Måltid.

 
       
 

Johan Bergström
Vår brennevinslærer Johan Bergström har bred erfaring innenfor bartenderyrket, fra flere ulike barkonsepter, bar management og konseptutvikling. De senere årene har han viet mye av sin tid til foredrag og utdanning av nye bartendere, og er i tillegg brand manager i Interbev. Han har vunnet en rekke priser, blant annet ved å lage landets beste akevittbaserte drink, og ikke minst som Skandinavias og Europas beste bartender.

 
       
 

Steinar Jensen
Vår brennevinslærer Steinar Jensen har arbeidet med brennevin og bartending hele sin karriere, som world ambassador for Bacardi og kursforeleser i Diageo-konsernet, som barsjef og bartender for noen av Norges mest kjente barer og nattklubber og ved en rekke større events.

Steinar er en fremstående personlighet i det norske bar- og brennevinsmiljøet, og har figurert i alt fra fagartikler til sceneshow.

 
       
 

Simon Zimmermann
Beverage Academys sommelierinstruktør Simon Zimmermann har bakgrunn som kjellermester ved Lysebu, og er i dag kjellermester ved restauranten Happolati.

Simon er velkjent for de fleste i vinkretser i Norge, ettersom han har vunnet det meste innen sommelierkonkurranser i Norge og Norden. Han ble Young Sommelier i 2010, norsk mester i 2015 og 2017, og nordisk mester i 2013, og er fremdeles på vinkelnerlandslaget.

 
       
 

Magnus Egerdahl Nørsett
Vår sommelierlærer Magnus Egerdahl Nørsett har sin bakgrunn som Sommelier ved Statholdergaarden, vinansvarlig ved Maaemo, og daglig leder av vinbaren Territoriet i Oslo.

Magnus er utdannet ved Lycée Hôtelier R.M. i Metz, og har oppnådd hele 5 ulike fagbrev innen mat og drikke. Han var deretter en av de tre første som fullførte Norges høyeste vinfaglige studium, Diplomenhet i Vinproduksjon ved Beverage Academy, og arbeidet ved vinprodusenten Graham Beck i Sør-Afrika.

Magnus gikk i 2012 til topps i konkurransen Young Sommelier. Han arbeider i dag med restaurant-konseptutvikling, og sitter i Beverage Academy's styre.

 
       
 

Hans Didrik Jom
Beverage Academys lærer Hans Didrik Jom er Mester innen kokkefaget, og har mange års ledererfaring fra hotell og restaurant.

Våren 2011 var han en av de tre første som fullførte Norges høyeste vinfaglige studium, Diplomenhet i Vinproduksjon ved Beverage Academy. Hans Didrik arbeidet ved vinprodusenten Graham Beck i Sør-Afrika.

Hans Didrik er i dag Key Account Manager i Haugen-gruppen Wine & Spirits. Han sitter i skolens styre og underviser i vitikultur og vinproduksjon på nettstudiet.

 
       
  Marit Lynes
Vår kaffelærer Marit Lynes er daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon. Hun har bred erfaring gjennom mer enn 15 år i kaffefaget – som produktsjef, kaffebrenner og informasjonssjef, og nå i førersetet for Norsk Kaffeinformasjon.
 
       
  Bjørn Grydeland
Vår kaffelærer Bjørn Grydeland er kommunikasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon. Bjørn er utdannet lærer, men har bakgrunn både fra tekniske utviklingsmiljøer og kommunikasjonsbransjen. Han har formidling som sin hovedgeskjeft, står bak magasinet KAFFE og nettsidene til Norsk Kaffeinformasjon. Bjørn har også ansvaret for prosjekter rettet mot kontor- og restaurantbransjen for å heve både kunnskapen og nivået på kaffeløsningene.
 
       
  Ole Sønstebø
Vår kaffelærer Ole Sønstebø har ansvaret for European Coffee Brewing Centre, som tester og godkjenner kaffetilberedningsutstyr. Ole har arbeidet i Norsk Kaffeinformasjon i 10 år, og har i tillegg til teknisk kompetanse, også lang erfaring med kaffefaglige spørsmål, blant annet som leder av fagutvalget i Norsk Kaffeinformasjon og som dommer ved en rekke konkurranser.
 
 
 
 
 
 

Uranienborgveien 13
0351 Oslo
Telefon: 22 57 12 00
         
FØLG OSS