VINKURS SØKNADSSKJEMA STUDENTNETT
   
 
 
 

Våre lærere
 

  Cathinca Dege
Hovedlærer for Beverage Academys sommelierutdanning Cathinca Dege er utdannet ved Hotellfagskolen i Lausanne og innehar i tillegg WSET Diploma. Hun har lang erfaring fra restaurantbransjen i både inn- og utland, som restaurantsjef og Sommelier. Etter å ha tatt norgesmester-tittelen i vinsmaking har hun i en årrekke vært tilknyttet vinprodusenter over hele verden gjennom sitt arbeid i vinbransjen. Hun er også en erfaren vinskribent for ulike magasiner. Hun er sertifisert av Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne. Ved siden av undervisning og vinforedrag er Cathinca i dag tilknyttet Vinmonopolet, og hun sitter i Beverage Academy's styre.
 
       
 

Halvor Heuch
Vår brennevinslærer Halvor Heuch er næringsmiddelkjemiker fra Universitetet i Leeds, og har en meget omfattende karriere innen produksjon av norsk brennevin. Han har i en årrekke ledet arbeidet med å ivareta tradisjoner så vel som nyutvikling av brennevinsprodukter i Vinmonopolet og Arcus, og har vært pådriver i å etablere deres brenneri på Atlungstad. Han har også skrevet bøkene: "Akevitt – en norsk brennevinshistorie" og "Rakefisk".

Halvor er æresmedlem i Norske Akevitters venner og deltar som dommer i internasjonale brennevinskonkurranser. I 2010 ble han utnevnt til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk matkultur og akevitt-tradisjon. Halvor underviser i destillering og brennevinskunnskap ved Beverage Academys utdanninger.

 
       
 

Amund Polden Arnesen
Beverage Academys ølsommelier Amund Polden Arnesen startet som bartender med spesialisering i whisky og øl. Han har vært en pådriver for utvikling av øl og mat konsepter i serveringsbransjen, før han selv ble brygger på heltid.

Amund ble høsten 2011 som første nordmann akkreditert ølsommelier ved The Institute of Brewing and Distilling i London, og arbeider i dag som ølbrygger i det Oslobaserte surøl-bryggeriet Eik & Tid. De siste årene har han også deltatt som øldommer i blant annet NM i hjemmebrygging og Det Norske Måltid.

 
       
 

Johan Bergström
Vår brennevinslærer Johan Bergström har bred erfaring innenfor bartenderyrket, fra flere ulike barkonsepter, bar management og konseptutvikling. De senere årene har han viet mye av sin tid til foredrag og undervisning, og jobber parallelt med dette som brand manager i brennevinsgrossisten Spivi. Johan har vunnet en rekke priser, blant annet ved å lage landets beste akevitt-drink, og ikke minst som Skandinavias og Europas beste bartender.

 
       
 

Steinar Jensen
Vår brennevinslærer Steinar Jensen har arbeidet med brennevin og bartending hele sin karriere, som world ambassador for Bacardi og kursforeleser i Diageo-konsernet, som barsjef og bartender for noen av Norges mest kjente barer og ved en rekke større events.

Steinar er en fremstående personlighet i det norske bar- og brennevinsmiljøet, og har figurert i alt fra fagartikler til sceneshow. Han er fagutdannet Spirits Educator fra WSET.

 
       
 

Simon Zimmermann
Beverage Academys sommelierinstruktør Simon Zimmermann har bakgrunn som kjellermester ved Lysebu og Happolati, og er i dag kjellermester ved restauranten Kastellet.

Simon er velkjent for de fleste i vinkretser i Norge, ettersom han har vunnet det meste innen sommelierkonkurranser i Norge og Norden. Han ble Young Sommelier i 2010, norsk mester i 2015 og 2017, og nordisk mester i 2013, og er nå dommer i ulike mesterskap.

 
       
 

Magnus Egerdahl Nørsett
Vår sommelierlærer Magnus Egerdahl Nørsett har sin bakgrunn som Sommelier ved Statholdergaarden, vinansvarlig ved Maaemo, og daglig leder av vinbaren Territoriet i Oslo.

Magnus er utdannet ved Lycée Hôtelier R.M. i Metz, og har oppnådd hele 5 ulike fagbrev innen mat og drikke. Han var deretter en av de tre første som fullførte Norges høyeste vinfaglige studium, Diplomenhet i Vinproduksjon ved Beverage Academy, og arbeidet ved vinprodusenten Graham Beck i Sør-Afrika.

Magnus gikk i 2012 til topps i konkurransen Young Sommelier. Han arbeider i dag med restaurant-konseptutvikling, og sitter i Beverage Academy's styre.

 
       
 

Hans Didrik Jom
Beverage Academys lærer Hans Didrik Jom er Mester innen kokkefaget, og har mange års ledererfaring fra hotell og restaurant.

Våren 2011 var han en av de tre første som fullførte Norges høyeste vinfaglige studium, Diplomenhet i Vinproduksjon ved Beverage Academy. Hans Didrik arbeidet ved vinprodusenten Graham Beck i Sør-Afrika.

Hans Didrik er i dag Key Account Manager i Haugen-gruppen Wine & Spirits. Han sitter i skolens styre og underviser i vitikultur og vinproduksjon på nettstudiet.

 
       
  Marit Lynes
Vår kaffelærer Marit Lynes er daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon. Hun har bred erfaring gjennom mer enn 20 år i kaffefaget – som produktsjef, kaffebrenner og informasjonssjef, og nå i førersetet for Norsk Kaffeinformasjon.
 
       
  Bjørn Grydeland
Vår kaffelærer Bjørn Grydeland er kommunikasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon. Bjørn er utdannet lærer, men har bakgrunn både fra tekniske utviklingsmiljøer og kommunikasjonsbransjen. Han har formidling som sin hovedgeskjeft, står bak magasinet KAFFE og nettsidene til Norsk Kaffeinformasjon. Bjørn har også ansvaret for prosjekter rettet mot kontor- og restaurantbransjen for å heve både kunnskapen og nivået på kaffeløsningene.
 
       
  Ole Sønstebø
Vår kaffelærer Ole Sønstebø har ansvaret for European Coffee Brewing Centre, som tester og godkjenner kaffetilberedningsutstyr. Ole har arbeidet i Norsk Kaffeinformasjon i en årrekke. I tillegg til teknisk fagkompetanse,har han lang erfaring med kaffefaglige spørsmål, blant annet som leder av fagutvalget i Norsk Kaffeinformasjon og som dommer ved en rekke konkurranser.
 
 
 
 
 
 

Uranienborgveien 13
0351 Oslo
Telefon: 22 57 12 00
         
FØLG OSS