Studiepoeng: 30
Studiestart: Når du vil
Opptakskrav:
Bestått videregående skole eller 5 års realkompetanse
Studieavgift: Kr 57.000,-
Finansiering i Lånekassen:
Fulltid vårsemester:
Maksimalt beløp uten forsørger- og reisetillegg er kr 121 336,- hvorav inntil
kr 33 096,- er stipend.
Fulltid høstsemester eller deltid:
Maksimalt beløp uten forsørger- og reisetillegg er kr 107 546,- hvorav inntil
kr 27 580,- er stipend.
Søknad:
Til søknadsskjema
Samlinger våren 2025 Samlinger på lørdag/søndag:
Samlinger på mandag/tirsdag:
Eksamen:
Samlinger høsten 2025 Samlinger på lørdag/søndag:
Samlinger på mandag/tirsdag:
Eksamen:
|
Hovedlærer:
Cathinca Dege
Vår vinlærer Cathinca Dege er utdannet ved Hotellfagskolen i Lausanne og innehar i tillegg WSET Diploma. Hun har i en årrekke vært tilknyttet vinprodusenter over hele verden gjennom sitt arbeid i vinbransjen, og er sertifisert av Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne. I tillegg til lang erfaring som restaurantsjef er hun Sommelier og tidligere norgesmester i vinsmaking.
Sommelier-instruktør:
Simon Zimmermann
Simon Zimmermann har vunnet både norsk og nordisk mesterskap i sommelierfaget. Han har bakgrunn som kjellermester ved Lysebu og Happolati, og er i dag kjellermester ved restauranten Kastellet. Han vant Young Sommelier i 2010, ble norsk mester i 2015 og 2017 og nordisk mester i 2013, og er nå dommer i ulike mesterskap.