Studiepoeng: 30
 
Studiestart: Når du vil
 
Opptakskrav:
Bestått videregående skole eller 5 års realkompetanse
 
Studieavgift: Kr 47.500,-
 
Finansiering i Lånekassen:
Maksimalt beløp uten forsørger- og reisetillegg er kr 91 503,- hvorav inntil
kr 22 974,- er stipend.
 
Søknad:
Til søknadsskjema


Samlinger høsten 2021
 
Samlinger på lørdag/søndag:
  • 28.-29. august: Vinsmaking
  • 25.-26. september: Vinsmaking
  • 16.-17. oktober: Sommelier

  • 18.-19. september: Vinsmaking
  • 30.-31. oktober: Vinsmaking
  • 13.-14. november: Sommelier
 
Samlinger på mandag/tirsdag:
  • 30.-31. august: Sommelier (Fulltegnet)
  • 27.-28. september: Brennevin (Fulltegnet)
  • 18.-19. oktober: Vinsmaking (Fulltegnet)

  • 13.-14. september: Sommelier
  • 1.-2. november: Brennevin
  • 15.-16. november: Vinsmaking
 
Eksamen:
  • 4. desember: Heldagsprøve
  • 5. desember: Sommelier

 
Samlinger våren 2022
 
Samlinger på lørdag/søndag:
  • 22.-23. januar: Sommelier
  • 5.-6. mars: Brennevin
  • 2.-3. april: Vinsmaking
 
Samlinger på mandag/tirsdag:
  • 24.-25. januar: Vinsmaking
  • 7.-8. mars: Vinsmaking
  • 4.-5. april: Sommelier
 
Eksamen:
  • 28. mai: Heldagsprøve
  • 29. mai: Sommelier

Hovedlærer:
Cathinca Dege


 
Vår vinlærer Cathinca Dege er utdannet ved Hotellfagskolen i Lausanne og innehar i tillegg WSET Diploma. Hun har i en årrekke vært tilknyttet vinprodusenter over hele verden gjennom sitt arbeid i vinbransjen, og er sertifisert av Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne. I tillegg til lang erfaring som restaurantsjef er hun Sommelier og tidligere norgesmester i vinsmaking.

 
Sommelier-instruktør:
Simon Zimmermann


 
Simon Zimmermann har vunnet både norsk og nordisk mesterskap i sommelierfaget. Han har bakgrunn som kjellermester ved Lysebu, og er i dag kjellermester ved restauranten Happolati. Han vant Young Sommelier i 2010, ble norsk mester i 2015 og 2017 og nordisk mester i 2013, og er fremdeles aktiv på vinkelnerlandslaget.