Studiepoeng: 30
 
Studiestart: Når du vil
 
Opptakskrav:
Bestått videregående skole eller 5 års realkompetanse
 
Studieavgift: Kr 55.000,-
 
Finansiering i Lånekassen:
Fulltid vårsemester:
Maksimalt beløp uten forsørger- og reisetillegg er kr 112 405,- hvorav inntil
kr 30 089,- er stipend.
Fulltid høstsemester eller deltid:
Maksimalt beløp uten forsørger- og reisetillegg er kr 99 868,- hvorav inntil
kr 25 074,- er stipend.
 
Søknad:
Til søknadsskjema

Samlinger våren 2024
 
Samlinger på lørdag/søndag:
  • 20.-21. januar: Sommelier
  • 2.-3. mars: Brennevin
  • 6.-7. april: Vinsmaking

 
Samlinger på mandag/tirsdag:
  • 22.-23. januar: Vinsmaking
  • 4.-5. mars: Vinsmaking
  • 8.-9. april: Sommelier
 
Eksamen:
  • 25. mai: Eksamen teori
  • 26. mai: Eksamen sommelier
     
 
Samlinger høsten 2024
 
Samlinger på lørdag/søndag:
  • 24.-25. august: Vinsmaking
  • 21.-22. september: Vinsmaking
  • 26.-27. oktober: Sommelier
 
Samlinger på mandag/tirsdag:
  • 26.-27. august: Sommelier
  • 23.-24. september: Brennevin
  • 28.-29. oktober: Vinsmaking
 
Eksamen:
  • 7. desember: Eksamen teori
  • 8. desember: Eksamen sommelier

Hovedlærer:
Cathinca Dege


 
Vår vinlærer Cathinca Dege er utdannet ved Hotellfagskolen i Lausanne og innehar i tillegg WSET Diploma. Hun har i en årrekke vært tilknyttet vinprodusenter over hele verden gjennom sitt arbeid i vinbransjen, og er sertifisert av Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne. I tillegg til lang erfaring som restaurantsjef er hun Sommelier og tidligere norgesmester i vinsmaking.

 
Sommelier-instruktør:
Simon Zimmermann


 
Simon Zimmermann har vunnet både norsk og nordisk mesterskap i sommelierfaget. Han har bakgrunn som kjellermester ved Lysebu og Happolati, og er i dag kjellermester ved restauranten Kastellet. Han vant Young Sommelier i 2010, ble norsk mester i 2015 og 2017 og nordisk mester i 2013, og er nå dommer i ulike mesterskap.