Fagutdanningen ved Beverage Academy (Norsk Vinfagskole) er Norges første og eneste offentlig godkjente fagutdanning innen vin, øl og brennevin. Omfanget er 30 studiepoeng, dvs. ½ årsenhet. Gjennomføringsform er forelesninger via web-TV og 6 samlinger i Oslo. Utdanningen kan gjennomføres på ½ eller 1 år.

At teorien undervises via web-tv-forelesninger gir deg en rekke fordeler:
  • Studér når og hvor du vil
  • Studér i ditt eget tempo
  • Repetér forelesningene så mye du vil
  • Jobb ved siden av studiene
  • Samlingstiden frigjøres til 100% praktisk og opplevelsesbasert læring

Kvalifikasjoner etter gjennomført utdanning
Utdanningen kvalifiserer for de yrkene der man arbeider med vin, øl og brennevin til daglig.
Vinkelner er ett av yrkene studiet gir opplæring i, og bestått eksamen gir deg derfor vinkelnertittel, vinkelnernål og adgang til medlemskap i Norsk Vinkelnerforening. Instruktør på sommelierdelen er norgesmester Simon Zimmermann.

Undervisning
Undervisningsformen er forelesninger på web-TV med interaktive øvingsoppgaver, og samlinger ved Beverage Academy i Oslo. Dette gir en god blanding av teori, egenaktivitet, smaking og praktiske øvelser.

Du får undervisning med et knippe lærere som er blant Norges dyktigste innenfor sine fagfelt, med den meget erfarne vinlæreren Cathinca Dege i spissen.

Mat og vin/brennevin
I tillegg til et stort antall vinsmakinger ved skolen gjennomfører vi kurs i mat og drikkekombinasjoner med sommelier-norgesmester Simon Zimmermann, der det meste innen smakskombinasjoner innenfor gourmetkunsten blir prøvd ut. Du får også kurs i norsk tradisjonsmat og akevitt med Halvor Heuch.