Gjennom undervisning via web-TV, interaktive oppgaver og 2 samlinger à 2 dager ved Beverage Academy oppøves studentens forståelse og ferdigheter innen ølfaget.
Utdanningen gir grundig kompetanse i følgende temaer:
- Hvordan øl produseres og hvilke deler av prosessen som skaper hvilke smaker.
- De forskjellige ølstilene, hvordan de lages, hvordan de kjennes igjen og hvor de stammer fra.
- Sensorisk trening ut i fra smaksark spesielt utviklet for øl.
- Ølfeil og hvordan disse kjennes igjen.
- Ølets historie fortalt fra middelalderen frem til i dag. Vi går gjennom tradisjonelle ølland som Belgia, England, Tsjekkia og Tyskland og følger opp med den moderne mikrobryggerirevolusjonen i USA og her hjemme.
- Øl i restaurant og bar. En praktisk orientert del hvor man lærer om innkjøp, håndtering og servering av øl. Det blir også en del om håndering av øl fra fat med feilsøking og nyttige tips.
- Øl og mat i kombinasjon. Oppsett av ølmeny og hvordan man kombinerer øl og mat på en vellykket måte.
|
Undervisning på nett
Den teoretiske undervisningen starter 3 uker før første samling, og foregår som forelesninger via web-tv, med interaktive øvingsoppgaver i bakkant av hver forelesning. Dermed kan deltakeren tilpasse studiene til sin egen timeplan, og repetere forelesningene etter behov.