VINKURS SØKNADSSKJEMA STUDENTNETT
   
 
 
 

Våre lærere
 

  Cathinca Dege
Hovedlærer for Beverage Academys sommelierutdanning Cathinca Dege har lang erfaring fra både vin- og restaurantbransjen. I tillegg til WSET Diloma har hun sin utdannelse fra Ecole Hôtelière i Lausanne i Sveits, og har mange års erfaring fra restaurantbransjen i både inn- og utland. Hun har hatt en rekke oppdrag som vinskribent, og er tidligere norgesmester i vinsmaking. Hun arbeidet i en årrekke som vinsjef hos Pernod Ricard Norway, og er i dag tilknyttet Palmer & co. Cathinca underviser i vinfag ved Beverage Academy.
 
       
 

Halvor Heuch
Vår brennevinslærer Halvor Heuch er næringsmiddelkjemiker fra Universitetet i Leeds, og har en meget omfattende karriere innen produksjon av norsk brennevin. Han har i en årrekke ledet arbeidet med å ivareta tradisjoner så vel som nyutvikling av brennevinsprodukter i Vinmonopolet og Arcus. Han har også skrevet bøkene: "Akevitt – en norsk brennevinshistorie" og "Rakefisk".

Halvor er æresmedlem i Norske Akevitters venner, og deltar som dommer i internasjonale brennevinskonkurranser. I 2010 ble han utnevnt til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk matkultur og akevitt-tradisjon. Halvor underviser i destillering og brennevinskunnskap ved Beverage Academys utdanninger.

 
       
 

Amund Polden Arnesen
Beverage Academys ølsommelier Amund Polden Arnesen startet som bartender, og ble etter hvert whiskyansvarlig på whiskypuben Dr. Jekylls pub. Han har vært en pådriver for øl og mat i kombinasjon, blant annet med åpningen av restauranten Håndverkerstuene i Oslo.

Amund ble høsten 2011 som første nordmann akkreditert ølsommelier ved The Institute of Brewing and Distilling i London, og arbeider i dag for kurssenteret Smak Selv samtidig som han driver bryggeriet Eik & Tid. De siste årene har han også deltatt som øldommer i blant annet NM i hjemmebrygging og Det Norske Måltid.

 
       
 

Johan Bergström
Vår bartenderlærer Johan Bergström har bred erfaring innenfor bartenderyrket, fra flere ulike barkonsepter, bar management og konseptutvikling. De senere årene har han viet mye av sin tid til foredrag og utdanning av nye bartendere, og er i tillegg barsjef på Scandic Edderkoppen. Han har vunnet en rekke priser, blant annet ved å lage landets beste akevittbaserte drink, og ikke minst som Skandinavias og Europas beste bartender.

 
       
 

Steinar Jensen
Vår bartenderlærer Steinar Jensen har arbeidet med brennevin og bartending hele sin karriere, som world ambassador for Bacardi og kursforeleser i Diageo-konsernet, som barsjef og bartender for Norges mest kjente barer og nattklubber, i kjeder og ved events.

Steinar er en fremstående personlighet i det norske bartendermiljøet, og har figurert mye i media som representant for bartenderyrket, i alt fra fagartikler til realityserier.

 
       
 

Simon Zimmermann
Beverage Academys sommelierinstruktør Simon Zimmermann har bakgrunn som kjellermester ved Lysebu, og er i dag kjellermester ved restauranten Happolati.

Simon er velkjent for de fleste i vinkretser i Norge, ettersom han har vunnet det meste innen sommelierkonkurranser i Norge og Norden. Han ble Young Sommelier i 2010, norsk mester i 2015 og 2017, og nordisk mester i 2013, og er fremdeles på vinkelnerlandslaget.

 
       
 

Magnus Egerdahl Nørsett
Vår sommelierlærer Magnus Egerdahl Nørsett har sin bakgrunn som Sommelier ved Statholdergaarden og daglig leder av vinbaren Territoriet i Oslo. Magnus er i dag vinansvarlig i Maaemo.

Magnus er utdannet ved Lycée Hôtelier R.M. i Metz, og har oppnådd hele 5 ulike fagbrev innen mat og drikke. Han var deretter en av de tre første som fullførte Norges høyeste vinfaglige studium, Diplomenhet i Vinproduksjon ved Beverage Academy, og arbeidet ved vinprodusenten Graham Beck i Sør-Afrika.

Magnus gikk i 2012 til topps i konkurransen Young Sommelier.

 
       
 

Hans Didrik Jom
Beverage Academys lærer Hans Didrik Jom er Mester innen kokkefaget, og har mange års ledererfaring fra hotell og restaurant. Han er i dag Brand Manager i Haugen-gruppen Wine & Spirits.

Våren 2011 var han en av de tre første som fullførte Norges høyeste vinfaglige studium, Diplomenhet i Vinproduksjon ved Beverage Academy. Hans Didrik arbeidet ved vinprodusenten Graham Beck i Sør-Afrika. Han sitter i skolens styre og underviser i vitikultur og vinproduksjon på nettstudiet.

 
       
  Mai Tjemsland
Vår kurslærer Mai Tjemsland er Master of Wine. Hun har i tillegg diplomøkonom-utdannelse, og har hatt ulike lederstillinger innen hotell og servicebedrifter i inn- og utland. Mai Tjemsland er nå daglig leder i GastroConsult, som driver flere servicebedrifter i Oslo-området. Mai har siden Beverage Academys etablering i 2010 holdt faste vinsmakingskurs ved skolen.
 
 
 
 
 
 

Uranienborgveien 13
0351 Oslo
Telefon: 22 57 12 00
         
FØLG OSS